Ga verder naar de inhoud

Heerlijk helder schrijven voor onderzoekers

28 november 2022 - 09:00 — 16:30
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Heb je een prachtig onderzoeksonderwerp in gedachten, maar krijg je je ideeën niet helder op papier? Dan is deze vorming iets voor jou! In enkele uren krijg je een aantal bruikbare tips aangereikt om meteen meer duidelijke en meer succesvolle teksten te schrijven.

Doelgroep: Onderzoekers die helder en duidelijk willen schrijven, onder andere voor projectaanvragen.

HELDER SCHRIJVEN
volzet

Wanneer je een projectaanvraag schrijft, is je schrijfstijl uiterst belangrijk. Maar wat is een goede tekst? In deze vorming krijg je enkele handige tips en tricks om je teksten snel naar een hoger niveau te tillen.

Concreet komen volgende zaken aan bod: je leert ontsporende zinnen en tangconstructies te vermijden – dat klinkt moeilijk maar het wordt helder in de vorming, beloofd! Je krijgt te horen waar en hoe je best leestekens gebruikt en wanneer je wel of geen nominalisaties en passieve zinnen schrijft. Daarnaast overlopen we een aantal veelgemaakte fouten tegen spelling en woordgebruik. En krijg je tips voor een heldere opbouw van jouw tekst.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als onderzoeker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met 5 werkdagen vooraf aan de vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be.

Bij afwezigheid zonder geldige reden zijn wij genoodzaakt jou een kost van 50 euro per gemiste sessie aan te rekenen.

Indien je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen of je hebt een geldige reden van afwezigheid vervalt de no show fee. Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever.

ELBERS ASTRID

Lesgever

Astrid Elbers is schrijftrainer bij Scriptorij. Zij is doctor in de geschiedenis (Universiteit Leiden) en heeft een diploma toegepaste taalkunde (Erasmushogeschool Brussel). Astrid heeft verschillende wetenschappelijke artikels (zowel Engelstalige als Nederlandstalige) en enkele boeken op haar naam staan.

Ondertussen heeft ze een jarenlange ervaring als docent Nederlands als tweede taal (in het bedrijfsleven, in het volwassenenonderwijs en aan de Universiteit Antwerpen) en als docent academisch Nederlands aan enkele hogescholen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4