Ga verder naar de inhoud

Thematafel AI-Magic voor kmo’s: optimaliseer je vormingsaanbod.

5 december 2023 - 09:30 — 12:45
Koninklijke Bibliotheek
Kunstberg 28
1000 Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad -Vlaamse AI Academie (VAIA)

Doelstelling: Bouw voort op de resultaten van het onderzoek over AI- en opleidingsnoden bij kmo’s en ontmoet je AI-collega’s van andere hogescholen
Doelgroep: docenten, onderzoekers, stafmedewerkers van de Vlaamse hogescholen bezig met artificiële intelligentie en Leven Lang Ontwikkelen

VAIA

Vlaamse Hogescholenraad en VAIA (Vlaamse AI Academie) presenteren het onderzoek naar AI- en opleidingsnoden bij kmo’s. Wat zijn de interne barrières bij kmo’s (< 100 medewerkers) om aan de slag te kunnen met AI-oplossingen? Met welke concrete tools kunnen kmo’s AI-oplossingen implementeren? Hoe begeleid je (potentiële) AI-gebruikers om hun opleidingsnoden helder te formuleren? Wat zijn optimale opleidingsvormen en –inhouden voor welke doelgroepen, domeinen, sectoren?

Heel wat professionals zoeken een opleidingsformule die bij hun job, sector en noden past. Met welke trends in AI en Leven Lang Ontwikkelen houd je best rekening als je nu de marketeer, office manager of health professional van morgen bijschoolt? Stel je vragen aan experten en deel ervaringen met collega's van andere hogescholen.

Programma

 • Vanaf 09:00: wakker worden met koffie, thee en gezelschap
 • 09:30: verwelkoming door VAIA en Vlaamse Hogescholenraad
 • 09:45 - 10:30: Voorstelling van het onderzoek AI- en opleidingsnoden bij kmo’s
 • 10:40 - 11:40: Met welke trends in AI en Leven Lang Ontwikkelen houd je rekening als je de marketeer, office manager of health professional van morgen bijschoolt?
 • 11:45 - 12:45: lunch met uitwisseling
 • 13:00: start mAIndshift
  Een symposium over Levenlang Ontwikkelen en AI. Dit is een VAIA-event op dezelfde locatie, maar hiervoor moet je wel apart inschrijven.

Korte situering van de thema’s:

 • artificiële intelligentie
 • leven lang ontwikkelen
 • kmo’s

Sprekers

Kevin D'Hooge voerde in opdracht van de Vlaamse Hogescholenraad de opdracht vraagarticulatie uit. Kevin is gespecialiseerd in projecten die data en AI inzetten om bedrijven te transformeren. Als bruggenbouwer tussen bedrijfsstrategie en technologie, helpt hij organisaties bij duurzame groei en innovatie.

Jefrey Lijffijt is professor AI, Machine Learning, Data science aan UGent en academisch expert bij VAIA.

Jeroen Franssen is senior arbeidsmarktanalyst bij Agoria en grondlegger Be The Change. Hij onderzoekt de impact van ingrijpende veranderingen zoals digitalisering op de arbeidsmarkt. Hij inspireert beleidsmakers, onderwijs- en arbeidsmarktactoren, bedrijfsleiders en werknemers en gelooft sterk in de verbinding tussen onderwijs en de bedrijfswereld.

Opgelet

 • Inschrijven: Schrijf je in voor maandag 27/11. En stuur deze URL gerust door naar collega’s op je hogeschool met interesse in AI en een Levenslang Ontwikkelen.
 • Dit event is gratis voor jou als personeelslid van een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Indien je bent ingeschreven en je komt niet, zullen we je een no-show fee aanrekenen van 50 euro. Annulaties graag enkel via e-mail aan Sara Frederix voor maandag 27 november.