Ga verder naar de inhoud

Timemanagement en efficiënter werken

29 februari 2024 - 09:30 — 16:30
14 maart 2024 - 10:00 — 12:30
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
Brussel*
50 euro per sessie. Gratis voor hogeschoolmedewerkers.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project Input-Output

Doelstelling: Als onderzoeker heb je vaak een dubbele opdracht: je eigen werk organiseren en tegelijk één of meerdere projecten leiden. Hoe krijg je dat voor elkaar? Je krijgt praktische tips en handvaten in deze vorming.

Doelgroep: jonge en ervaren onderzoekers

TIMEMANAGEMENT

Deze vorming leert je efficiënter werken door: je werkmethodes te vereenvoudigen, multitasking te vermijden en je focus te verhogen voor onderzoeks- en projectwerk. De principes zijn geïnspireerd op Agile en Getting Things Done.

De motor van je dagelijks werk is je reflecterende brein. Al is jouw werkorganisatie daar vaak niet op afgestemd. Denk aan: open kantoren, veel vergaderingen, snelle e-mails, hybride werk, veel afleiding. Deze vorming reikt je technieken aan om je persoonlijke effectiviteit te verhogen: van e-mails integreren (met agenda en Tasklist) en de FLOW & JEEP 4x4-methode tot technieken als Kanban, pomodoro en minddump.

Aan de hand van praktijkgerichte, korte oefeningen merk je wat voor jou werkt. Er is ruimte voor interactie en intervisie.

Ter voorbereiding mailen we jou nog een behoefte-enquête die peilt naar je pijnpunten. De lesgever vraagt ook om jouw dagelijkse planning te noteren van ± 14 februari t.e.m. 28 februari 2024.

* Op 29 februari vindt de vorming plaats in de kantoren van de Vlaamse Hogescholenraad; op 14 maart wordt de vorming online gegeven.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

JACOBS TOM

Lesgever

Tom Jacobs is freelance trainer in projectmanagement, leiderschap en personal effectiveness. Dat doet hij onder meer voor de Doctoral Schools van de Universiteit Antwerpen, het Instituut voor Bio-Engineering in Barcelona, Vlerick Business School en Projectmanagement-training.nl.

Tom combineert vlot de methodische hard skills van Lean en Scrum met soft skills zoals proactiviteit, assertiviteit en verbindende communicatie. Tom vertaalt zijn ervaring naar lessen met praktijkgerichte tips & tricks en een aanstekelijk enthousiasme.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4