Ga verder naar de inhoud

Tools voor dataverwerking en -analyse

18 april 2024 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je krijgt tools voor de verwerking en statistische analyse van kwantitatieve data: van een overzicht tot demo’s van betalende, gratis en opensource tools. Na deze bondige basisvorming weet je welke tools het beste passen bij jouw situatie en onderzoekdata.

Doelgroep: Onderzoekers die kennis willen maken met uiteenlopende tools voor dataverwerking en -analyse.

TOOL DATAVERW

Welke tools voor dataverwerking en -analyse zijn het meest geschikt voor jouw onderzoek? In deze bondige basisvorming krijg je een overzicht van de functionaliteit van tools voor (statistische) dataverwerking. En leer je over hun voor- en nadelen.

We beantwoorden onder meer vragen als: ‘Wat is goed databeheer? En hoe doe je dat? Welke tools kan ik gebruiken voor mijn onderzoek?’ We overlopen zowel de meer gangbare als de open source en gespecialiseerde licentieprogramma’s. En bekijken en bespreken ook demo’s van de functionaliteit van verschillende tools.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DE KEYZER WILLEM

Lesgever

Willem De Keyzer is coördinator van het HOGENT-onderzoekscentrum Centre for Applied Data Science (CADS). Hij is doctor in de medische wetenschappen en doceert aan het departement industriële wetenschappen en biotechnologie: van onderzoeksmethoden en voedingsepidemiologie tot toegepaste statistiek. Onderzoeksprojecten uitvoeren en coördineren doet hij met veel ervaring en passie voor data-analyse.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4