Ga verder naar de inhoud

De kracht van verbindend samenwerken en communiceren

28 augustus 2023 - 09:30 — 13:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 Brussel
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: In deze ervaringsgerichte vorming voel je de kracht van verbindende communicatie en samenwerking voor jezelf, jouw team en organisatie. Je leert op een verbindende manier communiceren. En ontdekt hoe je jezelf en anderen nog beter kan horen en begrijpen.

Doelgroep: Voor iedereen die nog beter wil communiceren en samenwerken als persoon, team of organisatie.

CONNECTED COMMUNICATION

Wat gaat er in jou om? Wat schuilt er achter moeilijk gedrag van anderen? Verbindend of geweldloos communiceren maakt je hiervan bewust. Zo begrijp je beter vanuit welke intentie je zelf vertrekt, en van waaruit de ander handelt. Verbinden met die intentie levert je harmonie en connectie op.

Je werkt ervaringsgericht (al dan niet met collega’s uit jouw eigen team) rond thema's zoals eerlijk uiten, empathisch luisteren, de wereld van betekenis, appreciative inquiry en overlevingsmechanismes.

Via praktische en leuke uitdagingen, ervaar je hoe vlot en verbindend jij (of je team) al samenwerkt en communiceert – of net niet. Na elke challenge volgt een gezamenlijke reflectie over de opdracht. Iedereen mag feedback geven, positief of negatief. Die leeruitkomsten neem je dan mee naar de volgende uitdaging. Zo stimuleren we hernieuwde wederzijdse waardering en verbondenheid.

Finaal vragen we jou en jouw team (of de groep die je ter plaatse hebt gevormd) om te benoemen wat je hebt geleerd en wat je kan toepassen op de werkvloer. Dit gebeurt in een veilig kader waarbij iedereen naar elkaar luistert, zonder oordeel.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

DEBUSSCHERE GEERT

Lesgever

Geert Debusschere runt sinds 2003 zijn eigen zaak Ecco La Luna. Deze organisatie helpt de dromen van groepen en bedrijven realiseren. Dit doen ze door teams actief aan het werk te zetten en net buiten hun comfortzone te prikkelen om ervaringsgewijs te leren. Geert focust hierbij op business coaching, verbindende communicatie, diversiteit en inclusie, leiderschap en systemisch coachen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4