Ga verder naar de inhoud

Maak video met je smartphone

13 juni 2023 - 10:00 — 15:00
Vlaamse Hogescholenraad
Ravensteingalerij 27
1000 BRUSSEL
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: In deze vorming leer je zelf video produceren met een smartphone. Je doorloopt de stappen van een goede videoproductie en leert enkele regels, tips en tricks. We oefenen de theorie en gaan ook zelf filmen en monteren.

Doelgroep: Zowel onderzoekers als andere hogeschoolmedewerkers.

VIDEO SMARTPHONE

Je denkt er al een tijd aan om video in te zetten? Dat kan perfect met je smartphone. Deed je dat nog niet, omdat je het goed wil doen? Dan helpt deze vorming jou. Je krijgt meer achtergrond. En ook concrete tips en tricks om mee aan de slag te gaan.

Wij vliegen er onmiddellijk in: eerst ontdekken wij de camera’s op de smartphone. Een oefening, de theorie en de techniek. Daarna leren wij wat een montageprogramma doet. Wij leren ook een beetje grammatica, zodat we onze producties onmiddellijk naar een hoger niveau tillen. Dan krijg je een oefening, om al het geleerde onmiddellijk in de praktijk om te zetten.

Een mooie mix van theorie, techniek, inspiratie en actie.

Om goed deel te kunnen nemen, vragen we om het volgende mee te brengen naar de vorming: een smartphone (iPhone of Android) en enkele voorwerpen die betrekking hebben op je onderzoek/werk.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Marc Vandenbrande

Lesgever

Marc Vandenbrande is naast burgerlijk ingenieur ook videomaker. Zijn videoproducties zijn divers: van (de mens achter de) wetenschap tot studententeasers, fondswervingen en meer. Hij werkt meestal met een professionele camera, maar weet als computerwetenschapper ook perfect hoe je een smartphone inzet – bijvoorbeeld op een event: hij filmt, monteert en post ter plaatse en zorgt ook voor de aftermovie.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4