Ga verder naar de inhoud

Vragenlijsten opstellen: een kunst en kunde

27 april 2023 - 09:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogeschoolmedewerkers. Indien je geen onderzoeker aan een hogeschool bent, dan vragen we een deelnemersprijs van 50 euro per sessie.
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Je leert een vragenlijst opstellen die beantwoordt aan de regels van de kunst: wetenschappelijk correct, relevant en gemakkelijk in te vullen door de respondent. In deze praktische vorming ontdek je de belangrijkste valkuilen en, belangrijker, hoe je ze vermijdt.

Doelgroep: Beginnende en ervaren onderzoekers en hogeschoolmedewerkers, zonder voorkennis.

VRAGENSTELLEN

We kennen ze allemaal: de vragenlijsten die maar tien minuten duren maar zo belangrijk zijn voor wie ze organiseert. De vraag is: hoe stel je nu best een degelijke en succesvolle vragenlijst op? Een die wetenschappelijk correct is, relevant is en gemakkelijk in te vullen door de respondent?

Deze vorming zoomt in op de belangrijkste valkuilen bij het opstellen van vragenlijsten. En toont je hoe je die hobbels overwint. Want vragenlijsten maken is een kunst en kunde. Dat leer je aan de hand van praktische voorbeelden.

Zo krijg je binnenkort meer en betere antwoorden op jouw vragenlijsten.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks t.e.m. drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

CAMBRE BART

Lesgever

Bart Cambré is Associate Dean Research and Valorization van Antwerp Management School en professor Business Research Methods aan Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen. Hij studeerde en doctoreerde Sociologie en onderzoeksmethodologie aan KULeuven en ontwikkelingsstudies aan de U.C.Louvain-la-Neuve.

Zijn huidige onderzoek gaat over organisatorische netwerken en onderzoeksmethoden met een focus op configurationele aanpak en evaluatiestudies. Bart adviseert ook organisaties over problematiek rond netwerken en onderzoeksmethoden. Hij concentreert zich vooral op het samenbrengen van academische inzichten en praktische managementbehoeften.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4