Ga verder naar de inhoud
AP Hogeschool

AP Hogeschool

Laat zien wat in je zit! Met een van onze vele opleidingen in Antwerpen, Mechelen of Turnhout. Of aan onze vermaarde Schools of Arts: de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen & het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Laat zien wat in je zit!

Wie je ook bent of wat je passie ook is: iedereen heeft kwaliteiten en talenten. Hier zijn wij rotsvast van overtuigd. Dit zien wij ook dagelijks terug bij onze studenten, alumni en medewerkers. Bij AP draait het dan ook om wat je doet en wat je kan. Onze AP-community telt zo’n 15.000 studenten en 1.500 medewerkers met uiteenlopende achtergronden. Als actief pluralistische hogeschool streven we samen naar een open community waar iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en zichzelf maximaal kan ontplooien op professioneel én persoonlijk vlak.

Laat je nooit vertellen wat er wel of niet in je zit: daar kom je zelf wel achter! Ontdek op je eigen tempo waar jouw talenten liggen en laat ze dan maar zien."
VLHORA AP Hogeschool 001

Vind de opleiding die bij je past

Of je nu recht van de schoolbanken komt, of beslist hebt om opnieuw te gaan studeren: bij AP Hogeschool is er voor ieder wat wils. AP heeft een brede waaier aan studierichtingen (communicatie, kunst, wetenschap, zorg, …), opleidingstypes (graduaat, bachelor, master, banaba, postgraduaat …) en aangepaste trajecten (verkort, flex, avond, …) om uit te kiezen. Zo kan jij je opleiding afstemmen op je interesses én je persoonlijke situatie.

VLHORA AP Hogeschool 002

Practice makes perfect

Als hogeschool geloven we sterk in de kracht van ‘al doende leren’. Hoewel we veel ruimte bieden voor eigen accenten, krijg je in al onze opleidingen sowieso een flinke portie praktijk via workshops, skillslabs, simulaties, stages, werkplekleren ... Als AP-student zit je dus niet alleen met je neus in de boeken, maar breng je je kennis en skills ook meteen in praktijk: op de campus én op de werkvloer zelf.

Als je op zoek bent naar een praktijkgerichte opleiding waarin je écht kan schitteren, dan is AP Hogeschool zonder twijfel the place to be."
Anaïs
bachelor secundair onderwijs
VLHORA AP Hogeschool 003

Studeren op jouw maat

In het hoger onderwijs wordt er best wat verantwoordelijkheid en discipline van je verwacht. Maar bij AP Hogeschool sta je er zeker niet alleen voor. Iedere student is anders en sommigen hebben nu eenmaal een beetje extra ondersteuning nodig. Daarom zet AP naast persoonlijk contact ook sterk in op brede begeleiding op maat.

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Als geïnspireerde en inspirerende biotoop, gelegen in het hart van een internationale havenstad, wil de Academie haar studenten vormen tot kritische en creatieve kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en educatoren die zich engageren en manifesteren in een snel veranderende kunstwereld en een maatschappij. Met haar waaier aan programma's in de vrije en de toegepaste kunsten (academische bachelor & master, educatieve master, doctoraatsprogramma) heeft ze alles in huis om dit te doen.

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen biedt hogere opleidingen aan in Dans, Drama en Muziek. Gepassioneerde en geëngageerde talenten worden gevormd tot professionele kunstenaars, kunstenaar-leraars en onderzoekers in de kunsten met een uitgesproken artistieke, pedagogische en onderzoekende persoonlijkheid. Tijdens de opleiding heb je een sterke focus op de voortdurende ontwikkeling van je eigen artistieke parcours, op het verwerven van expertise met een duidelijke visie, en op de interactie met artiesten uit andere disciplines en met de maatschappij.

VLHORA AP Hogeschool 004

Campussen in hartje stad

Of je nu met de trein, tram, bus, boot, fiets of te voet komt: onze campussen in hartje Antwerpen, Mechelen en Turnhout zijn vlot bereikbaar. Van de historische campus Mutsaard tot de hypermoderne campus Spoor Noord: iedere locatie heeft z’n eigen vibe. Naast aula’s, resto’s en bibliotheken vind je hier ook levensechte praktijklokalen. Zo hebben we o.a. een heuse ziekenhuisgang, tv- en radiostudio’s, een food lab, een minifabriek …

VLHORA AP Hogeschool 005

Grenzeloze mogelijkheden

Zin in een internationale ervaring? Team up met uitwisselingsstudenten en gastlectoren voor projecten in het buitenland of thuis op de campus. Of trek zelf de wijde wereld in voor een internationaal stage- of studieverblijf.

VLHORA AP Hogeschool 006

Kritisch, creatief en innovatief

AP verricht praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek binnen een groot aantal studiegebieden in onze vier departementen, twee Schools of Arts en een centrale onderzoeksgroep. Hierbij gaan we vanuit een multidisciplinaire benadering op zoek naar duurzame oplossingen voor de complexe uitdagingen waarmee we in onze maatschappij te maken krijgen. Zo dragen we bij aan kennisopbouw en innoverende ontwikkelingen in interactie met het onderwijs en het werkveld.

VLHORA AP Hogeschool 007

Zin om bij ons te komen studeren?

Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze website, de website van Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de website van Koninklijk Conservatorium Antwerpen en/of één van onze vele infomomenten zodat je verder kan kennismaken met onze opleidingen, campussen en AP’ers.
Tot snel!

Wie is wie

PASCALE DE GROOTE

Pascale De Groote

AP Hogeschool Antwerpen - algemeen directeur

ondervoorzitter Vlaamse Hogescholenraad
voorzitter werkgroep kunstenbeleid

Vlhora placeholder 4

Gert Christens

AP Hogeschool Antwerpen - diensthoofd STUVO
IMG 5726

Eva Brodelet

AP Hogeschool Antwerpen - Blikopener contact

Wil jij onze collega worden?

Onze hogeschool is boeiend, uitdagend en altijd in verandering, Je voelt de energie echt bruisen. Duik je graag mee in de wereld van onze hogeschool en onze studenten? Dat snappen we. Want wij werken hier ook met veel plezier en flexibileit en leuke collega's.

Verrekijker
6
Openstaande vacatures aan
AP Hogeschool
Toon mij de vacatures
OKTOBERTELLING 2022 v WEBSITE