Ga verder naar de inhoud

Kunst & cultuur

Wie kunst en cultuur zegt, zegt creativiteit en expressie. De kunst om anderen te inspireren en verbinden. Om horizons te verbreden en te verrijken. Kunst is onlosmakelijk verbonden met mensen, maar ook met innovaties en technologie. Want als mensen wetenschap samenwerken ontstaat er magie. De Vlaamse hogescholen werpen graag licht op hun onderzoek en expertise, en de sprongen die hierdoor worden genomen in muziek, design, architectuur, events en andere creatieve industrieën.

Vlhora kunstencultuur
kunst-cultuur

Zij werken aan mogelijke oplossingen voor de steeds complexere uitdagingen in onze maatschappij via ontwerpend onderzoek binnen de creatieve industrie: muziek, design, ontwerp, architectuur, events, … Ze streven naar innovatieve en creatieve oplossingen voor de huidige en toekomstige artistieke, zakelijke en technische uitdagingen. Vaak werken ze multidisciplinair of transdisciplinair.

Het onderzoek wordt gerealiseerd in een omgeving waarbinnen creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. Op die manier bevorderen we zowel het beoefenen van de kunsten als het ontwikkelen van nieuwe kritische inzichten voor mens en samenleving.

CONVERSATIE 01

Stel ons gerust ook jouw vraag!

9 expertise domeinen 02 01 01

Negen expertisedomeinen

Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek is de motor achter innovatie. De kennis en expertise opgedaan tijdens dit onderzoek is immers onmiddellijk inzetbaar in de praktijk. We onderscheiden 9 expertisedomeienen die parallell lopen met de SDG's.