Ga verder naar de inhoud

Werk & economie

Werk bepaalt je leven en je ritme. Vaak ook je gezondheid en je gezins- en sociaal leven. Voor werk sta je op. Van werk word je moe. Werk bepaalt je gedrag en dat van iedereen rond jou.

Precies daarom is werk zo belangrijk in onze maatschappij. Werk en economie, onlosmakelijk verbonden, sturen onze samenleving. Ze zijn de motor, het hart en de reden van alles wat functioneert. Het is echter geen evidentie om zelf over alle expertise te beschikken om te groeien en je bedrijf te laten groeien.

Vlhora werkeconomie

Herken je de behoeften van de klant? Kan je een beleidsstrategie ontwikkelen en implementeren en marketing- en communicatiemiddelen efficiënt inzetten? Weet je hoe een organisatiestructuur te ontwikkelen en hoe staat het met je personeelsbeleid?

In een snel veranderende, complexe wereld is het geen evidentie om op elk moment over de nodige laagdrempelige praktijkgericht expertise ter zake te beschikken. De 13 Vlaamse hogescholen zijn een kennispartner in deze materie en zetten hun uitgebreide expertise en ervaring, gebaseerd op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, in voor oplossingen in ondernemingen en social-profitorganisaties.

CONVERSATIE 01

Stel ons gerust ook jouw vraag!

Hoe onderneem je futureproof? Hoe evolueert je organisatie op ecologisch, economisch en sociaal vlak? Hoe breng je duurzaamheid in kaart? Hoe gebruik je artificiële intelligentie of andere nieuwe technologie? Laat deze en andere vragen jouw onderneming of orgnisatie niet verlammen. Zit je met een specifiek probleem of een hangende vraag? Dan zijn de Vlaamse hogescholen je ideale partner. Door hun onderzoek en kennis staan ze op de eerste rij in de evolutie van onze economie.

9 expertise domeinen 02 01 01

Negen expertisedomeinen

Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek is de motor achter innovatie. De kennis en expertise opgedaan tijdens dit onderzoek is immers onmiddellijk inzetbaar in de praktijk. We onderscheiden 9 expertisedomeienen die parallell lopen met de SDG's.