Ga verder naar de inhoud

Waarom kiezen voor een hogeschool?

Stel jezelf even de vraag: wat voor student ben ik? Dan weet je snel waarom je best kiest voor een hogeschool, of niet. Vlaanderen telt dertien hogescholen met een enorme keuze aan studierichtingen. Er zit zeker ook iets tussen voor jou.

EXPERTISEDOMEINEN

Leer je graag al doende, met één been in de praktijk?

Dan voel je je thuis in een hogeschool. Daar gaat veel aandacht naar praktijk: van beroepsgerichte vakken en ervaren docenten tot stages en werkplekleren op de werkvloer – of het nu in een onderneming, een ziekenhuis, een klas of op een andere plaats is.

Haal je jouw diploma graag op eigen tempo?

Aan de Vlaamse hogescholen kan je flexibel studeren: van dagonderwijs en afstandsonderwijs tot individuele programma’s en verkorte studietrajecten. Twijfel je of een master wel iets is voor jou? Je kan altijd starten in een bachelor en later een schakelprogramma tot master volgen.

Volg je eigen gevoel en interesse

Meer dan jouw diploma, bepalen jouw persoonlijkheid en ambitie waar je terechtkomt. Kies dus vooral wat je graag doet, hogeschool of niet.

Twijfel je? Bekijk nog eens goed ons volledig opleidingsaanbod. Zie je iets interessants? Informeer je verder op de website van de hogeschool. Ga eens langs op de opendeurdag of vraag een persoonlijk gesprek. En volg vooral je eigen gevoel en interesse.

EHB_KLASGROEP

Nooit te vroeg of te laat om te leren

Laat je keuzestress je niet verlammen. Je hebt de mogelijkheid om een leven lang te leren. Blijkt jouw diploma niet langer (volledig) wat je wil? Dan kan je je altijd omscholen, herscholen of bijscholen.

Maak kennis met onze hogescholen

Vlaanderen telt dertien hogescholen. Klik door naar de website van de specifieke hogeschool via het juiste logo. En lees er alles over het wat, waar, wanneer, hoe en waarom.

Welke type van opleidingen volg je aan een hogeschool

Professionele bachelor

Beroepsgerichte opleiding als voorbereiding op één of meerdere beroepen.

Verder lezen

Bachelor-na-bachelor

Verbreding of specialisatie na een professionele bachelor.

Verder lezen

Graduaatsopleiding

Praktijkgerichte voorbereiding op een specifiek beroep.

Verder lezen

Academische bachelor

Brede vorming om door te stromen naar een master.

Verder lezen

Master

Gevorderde wetenschappelijke of artistieke kennis en vaardigheden.

Verder lezen

Master-na-master

Verbreding of verdieping na een masteropleiding.

Verder lezen