Functieomschrijving
Wie zijn wij?
Karel de Grote Hogeschool, dat zijn 9 campussen, 38 afstudeerrichtingen, meer dan 100 bijscholingsmogelijkheden, 6 onderzoekscentra, circa 14500 studenten en 1599 medewerkers.
We willen een werkgever zijn waar jij je goed kan voelen.
Zoek je een job met een positieve impact op de maatschappij en een context waar samenwerken en inclusie centraal staan?
Zoek je een kans om jonge mensen de liefde voor het vak economie mee te geven? Wil jij die docent zijn die hen hiervoor enthousiast maakt en hen jaren later nog weet te inspireren? Dan ben jij misschien wel de geknipte persoon om het docententeam van de opleiding Secundair Onderwijs tijdelijk te versterken.
Wat is jouw rol?
Als docent plaats je het leren centraal, stel je hoge verwachtingen en werk je mee aan de ontwikkeling van onze studenten naar gedreven professionals. Je coacht studenten in hun leerproces, laat hen leren via feedback en evalueert hun groei ten opzichte van de vooropgestelde doelen.
Wat doe je concreet?
- Samen met een collega vorm je de vakgroep economie binnen de opleiding Secundair Onderwijs. Je geeft de vakken algemeen boekhouden, micro-economie, macro-economie, toegepaste economie, bedrijfseconomie en mens en maatschappij in het eerste, tweede en derde jaar van de basisopleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs (EBASO) voor het onderwijsvak ‘economie’.
- Je werkt lessen praktisch uit en maakt hierbij gebruik van bestaand lesmateriaal. Je ontwikkelt, begeleidt en evalueert leerprocessen. Je integreert hierbij moderne onderwijstechnieken en -middelen die evidence-based/-informed zijn. Je verwerkt ook digitale tools in je lessen en zet AI in op een verantwoorde en doordachte manier.
- Binnen het vak bedrijfseconomie start je de internationale uitwisseling tussen onze studenten en collega-studenten uit Tilburg mee op. Je voorziet in samenwerking met de vakcollega’s uit Tilburg een meerdaags programma waarbij onze studenten en de Tilburgse studenten elkaar en de verschillende schoolsystemen leren kennen, mede in functie van de opdracht die ze zullen krijgen uit het onderwijswerkveld rond het thema duurzaamheid.
- Als trajectbegeleider begeleid je studenten in hun voorbereiding op het lesgeven. Je gaat op stagebezoek, neemt portfolio’s door, coacht studenten en spreekt een eindoordeel uit.
- Je neemt je verantwoordelijkheid op in onderwijs- en organisatieondersteunende taken in functie van je talenten en interesses zoals deelname aan infodagen, vakvergaderingen en opleidingsraden.
- Je bouwt mee aan een inclusieve leeromgeving, speelt in op de diversiteit in de klas en werkt doelgericht aan gelijke (leer)kansen voor alle studenten.
- Je bent werkzaam op campus Zuid. Je lesopdracht situeert zich in het eerste semester. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de assessments van de tweedezitijd (augustus 2025). Voor de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs (VEBASO) geef je ook enkele keren les op een avond. Opleidingsraden en andere overlegmomenten gaan meestal door op dinsdagvoormiddag.
- Je rapporteert aan het teamhoofd van de opleiding Secundair Onderwijs.
Wat is je profiel?
- Je hebt minstens 8 jaar ervaring met het onderwijsvak economie, bij voorkeur binnen verschillende onderwijsvormen. Dankzij je ruime praktijkervaring en opgedane expertise in het lesgeven, beschik je over sterk ontwikkelde didactische en pedagogische skills, die je met overtuiging weet over te brengen op toekomstige leerkrachten. Je bent vertrouwd met de leerplannen en de ontwikkelingsdoelen van het Secundair Onderwijs en met het ontwikkelen van leerlijnen.
- Je vindt het belangrijk om intercultureel perspectief en meerstemmigheid binnen te brengen in je leeromgeving (inhouden, houding en werkvormen).
- Je kan studenten in hun leerproces begeleiden via een praktische en coachende aanpak.
- Je bent overtuigd van het belang van een leven lang leren, je volgt vernieuwing op en integreert deze in je lesaanpak. Ook onderwijsvernieuwing en innovatieve werkvormen zijn thema’s waar jij je met plezier in verdiept.
- Je bent een teamspeler, die motiverend en inspirerend werkt ten aanzien van collega’s en samenwerking stimuleert.
- Je bent zeer contactvaardig zowel met studenten, collega’s, als met het beroepenveld en hanteert een verzorgde taal (zowel mondeling als schriftelijk).
Daarnaast ben je in het bezit van een masterdiploma in bedrijfseconomische vakken én je hebt een diploma van leraar.
Wat bieden we jou?
- Een deeltijdse opdracht als contractueel bediende[1]. Je start op 15 augustus 2025 met een ad interim-overeenkomst die loopt t.e.m. 31 januari 2026.
- Voordelen zoals flexibele werktijden, mogelijkheid tot hybride werken, een laptop (vanaf 30% opdracht), een mooi aantal vakantiedagen (55 dagen voor een voltijdse opdracht[2]), een internetvergoeding van 20€ per maand, een lerarenkaart die je tal van voordelen biedt en de optie van een hospitalisatieverzekering aan een gunstig tarief.
- Als master ontvang je een loon volgens het barema van lector (502). Klik hier voor meer info. Weet dat nuttige beroepservaring buiten het onderwijs kan meetellen voor je anciënniteit.
- Een warm onthaal in een bevlogen en toegewijd team. Jouw collega’s staan klaar om je de nodige hulp te bieden van bij jouw start.
- Een omgeving waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je opdracht uit te voeren.
- Op 8 september organiseren we een KdG-brede onthaaldag waar je KdG als organisatie beter zal leren kennen. Daarnaast krijg je ook de kans om gebruik te maken van een ruim intern en extern opleidingsaanbod.
- Ons engagement dat we continu bouwen aan een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en van elkaar kan leren. We geloven sterk in de kracht van verschillen en complementariteit en zijn ervan overtuigd dat een diverse pool van collega’s en een inclusieve context ons allemaal beter, sterker en talentvoller maken.
- Woon-werkverkeer via openbaar vervoer vergoeden we voor 100% en als je met de fiets komt, krijg je 0,27 € per km.
- Wil je graag nog meer weten over KdG als werkgever, ga dan naar: kdg.be/werken-bij-kdg!
Interesse?
Vertel het ons! Solliciteer zo snel mogelijk en ten laatste op 19 mei 2025 via www.kdg.be/werken-bij-kdg. Ga naar ‘bekijk onze vacatures, klik op de gewenste vacature en vervolgens op de ‘solliciteer nu’ knop. We zijn benieuwd naar je parcours en motivatie.
Wat zijn dan de volgende stappen?
- de 1ste screening gebeurt op basis van de ontvangen cv’s en motivatiebrieven
- de 2de ronde bestaat uit een gesprek (vrijdag 6 of dinsdag 10 juni in de namiddag op campus Zuid)
Specifieke noden?
Zijn er specifieke noden tijdens het selectieproces waar we best rekening mee houden? Laat ze ons zeker weten via 03 613 13 36 hr@kdg.be. We kijken graag of en hoe we hieraan tegemoet kunnen komen.
Een vraag?
Meer informatie over deze vacature kan je bekomen bij Tinne Auwerkerken, Opleidingshoofd leraar Secundair onderwijs via tinne.auwerkerken@kdg.be of via +32 3 613 14 50
Voor hulp bij het solliciteren kan je terecht bij HR via 03 613 13 36 of hr@kdg.be.
[1] Werk je reeds in een statutair ambt, neem je daarvoor bij je andere werkgever TAO op en ga je dit combineren met een tewerkstelling bij KdG? Dan word je binnen KdG ook statutair aangesteld.
[2] De verlofdagen worden collectief vastgelegd tijdens de schoolvakanties.
Karel De Grote Hogeschool
KdG blijft groeien! We voeren een beleid gericht op innoveren en ondernemen én stellen zelfontplooiing centraal. Daarom durven we onszelf best een aantrekkelijke werkgever te noemen. Of je nu doceert, aanstuurt, ondersteunt ... je groeit als medewerker samen met de studenten.