Ga verder naar de inhoud

Onderzoeker Food Processing

VIVES Hogeschool | Flexibiliteit om op alle campussen te werken, met uitvalsbasis campus Roeselare | Voltijds

Functieomschrijving




Hogeschool VIVES doet aan praktijkgericht onderzoek. VIVES reikt bedrijven en organisaties aan om de nieuwste trends en inzichten in hun sector te implementeren. Bovendien levert het onderzoek nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs.

VIVES combineert hoogtechnologische infrastructuur met innoverende inzichten, die cruciaal is om studenten, bedrijven en organisaties klaar te stomen voor de nieuwste trends, met een innovatieve kijk op maatschappelijke evoluties. Eén van de onderzoeksgroepen bij VIVES is Food Processing.

Als onderzoeker binnen de onderzoeksgroep Food Processing word je tewerkgesteld op verschillende projecten, waarbij je aanvankelijk zult werken aan de projecten Coock Rethink Energy for Food, I3-4 Seaweed en de PWO Zeewier op Zwier.

Rethink Energy 4 Food is een COOCK+-project dat de energietransitie in de Vlaamse voedingsindustrie wil versnellen door de introductie van nieuwe technologische oplossingen bij voedingsbedrijven. In het project wordt bijzondere aandacht besteed aan voedingsprocestechnologieën die de energietransitiedoelstellingen weten te combineren met productkwaliteitsverbetering en/of verhoging van het productierendement.

I3-4 Seaweed is een interregionaal innovatie-investeringsproject van Europa, dat gericht is op het opschalen, demonstreren en marktrijp maken van bedrijven in de zeewiersector. Door de krachten van innovatieve KMO-bedrijven, universiteiten, technische centra en industriële clusters te bundelen, beoogt het project een transnationale waardeketen die is geworteld in nieuwe duurzame zeewierteelttechnieken en biotechnologische algentoepassingen. Door middel van de businesscases van het project - verspreid over de voedingsindustrie, biofertilizers en cosmetica - toont zeewier zijn enorme veelzijdigheid en potentieel om een revolutie teweeg te brengen in meerdere sectoren en een paradigmaverschuiving teweeg te brengen naar een duurzamere toekomst, van gezondere voeding tot een lagere CO2-uitstoot.

Zeewier op Zwier is een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek waarbij de opportuniteiten van zeewier als macrocompontent in innovatieve voedingsmiddelen onderzocht worden. Tijdens dit project worden er drie verschillende modelproducten ontwikkeld die inspirerend zullen zijn voor de voedingsindustrie. Daarnaast zal er onderzocht worden welke invloed verschillende processtappen (blancheren, drogen, vermalen) hebben op de technofunctionele en organoleptische eigenschappen van zeewier.







- Je beschikt over een masterdiploma (master in bio-ingenieurswetenschappen – levensmiddelenwetenschappen en voeding, master (of science) in de biowetenschappen – voedingsindustrie).
- Je hebt ervaring in de voedingssector.
- Je hebt ervaring in het ontwikkelen van voedingsproducten zoals bijvoorbeeld alternatieve eiwitten.
- Interesse in (praktijkgericht) onderzoek en valorisatie is een must.
- Je bent bereid om naast het onderzoek ook diensten aan te bieden die bedrijven helpen bij het toepassen van innovatieve werkwijzen, dit op basis van huidig onderzoek en expertise.
- Ervaring met projectcoördinatie en schrijfvaardigheden zijn een troef, evenals ervaring met smaaktesten, etikettering en HACCP.
- Je spreekt en schrijft naast Nederlands ook vlot Engels.
- Je bent leergierig en bereid om je in te werken in nieuwe concepten en methodologieën.
- Je bent (quasi) onmiddellijk beschikbaar.
- Je voldoet aan de taalvereisten hoger onderwijs of bent bereid om dit te verwerven. Indien je over een buitenlands diploma beschikt, met uitzondering van Nederland, dient een gelijkwaardigheidsattest van NARIC (www.naric.be) toegevoegd te worden.
Functiespecifieke competenties
- Een systematische manier van werken blijkt uit jouw planning en organisatie. Je werkt projectmatig en denkt hierbij analytisch en logisch.
- Jouw contactvaardigheid blijkt uit jouw inlevingsvermogen, de kunst om samen te werken en open te communiceren.
- Je bezit vakdeskundigheid en bent bereid deze ook verder te optimaliseren.
- Je actualiseert door vooruit te kijken en in te spelen in op ontwikkelingen in de maatschappij.
- Je kan vlot beslissingen nemen rekening houdend met diverse factoren.
- Je werkt vernieuwend/innovatief.
- Je werkt zelfstandig en neemt verantwoordelijkheid.
- Je gaat constructief en kritisch te werk.



Salarisschaal equivalent aan barema 502 (master) van het departement Onderwijs. Je wordt tewerkgesteld als contractueel bediende (via het sociaal secretariaat). Je krijgt een laptop bij een opdracht vanaf 35%.





Inhoudelijk:
Mevrouw Hanne Van den Berghe, Research Manager
via mail hanne.vandenberghe2@vives.be



Administratief:
mevrouw Hilde Dewulf, medewerker HR administratie,
via mail hilde.dewulf@vives.be

VIVES Hogeschool

VIVES is een hogeschool waar een gemotiveerd team van 1.500 personeelsleden dagelijks werkt aan de toekomst van meer dan 17.000 studenten. De hoofdopdracht van de hogeschool is het verstrekken van onderwijs, maar daarnaast is er ook een uitgebreid team van onderzoekers, administratieve en logistieke medewerkers aan de slag in VIVES.
Als pionier van afstandsonderwijs in het Vlaamse landschap heeft de hogeschool haar reputatie als innovatieve instelling niet gestolen.

Andere vacatures bij VIVES Hogeschool

(Praktijk)lector digitale vormgeving, foto en videobewerking

VIVES Hogeschool | Flexibiliteit om op alle campussen te werken, met uitvalsbasis campus Kortrijk | Interim
Vacature bekijken

Medewerker onthaal en administratie

VIVES Hogeschool | Flexibiliteit om op alle campussen te werken, met uitvalsbasis campus Oostende | Deeltijds
Vacature bekijken

(Praktijk)lector accountancy en fiscale vakken

VIVES Hogeschool | Flexibiliteit om op alle campussen te werken, met uitvalsbasis campus Brugge | Voltijds
Vacature bekijken

Praktijklector autotechnologie - voertuigtechnieken

VIVES Hogeschool | Flexibiliteit om op alle campussen te werken, met uitvalsbasis campus Kortrijk | Voltijds
Vacature bekijken