Ga verder naar de inhoud

TETRA Oproep - Zorg en Gezondheid 2022

TETRA-projecten hebben tot doel om recent beschikbare kennis te vertalen naar gevalideerde en direct bruikbare concepten of prototypes, die inspelen op de noden van en/of nieuwe markt-opportuniteiten bieden aan een ruime groep ondernemingen (kmo’s) en/of social profit organisaties. De projecten hebben minstens een economische finaliteit en kunnen ook een maatschappelijke uitdaging aanpakken. Daarnaast is er ook een kennisdoorstroming naar opleidingen aan de hogescholen en geïntegreerde opleidingen aan de universiteiten.

Vlhora gezondheid 3

Gezocht:

Input en feedback van organisaties in de onderzoeksprojecten aan de hogescholen

De hogescholen zijn op zoek naar bedrijven en organisaties om deel te nemen aan de ‘begeleidingscommissie’ van hun TETRA-onderzoekprojecten. De projectideeën worden bij deze commissie afgetoetst op haalbaarheid en volledigheid.

Wil jij vanuit jouw organisatie, met een minimum aan tijdsinvestering, deelnemen aan een onderzoeksproject van een Vlaamse hogeschool? Dat kan! Als bonus kan je na afloop de projectresultaten onmiddellijk in jouw organisatie implementeren!

De openstaande oproep
'Zorg en Gezondheid' staat open
tot 19 september 2022

De projecten moet aansluiten bij de focus van de oproep: ze moeten inzetten op implementatie van nieuwe toepassingen of transformatie in de zorg met oog op verbetering, vernieuwing of transformatie binnen de zorg.

Een aantoonbare maatschappelijke impact: het project heeft een significante meerwaarde ten opzichte van het milieu of maatschappelijke uitdagingen en dit wordt duidelijk gekwantificeerd of overtuigend beargumenteerd in het projectvoorstel.

Interesse?


Heb je interesse om aan een onderzoeksproject deel te nemen? Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? En om welke projecten het precies kan gaan? Bekijk hieronder alvast een aantal van de projectaanvragen.

Wil jij graag een rol opnemen in één of meerdere beoordelingscommissies? Bezorg ons dan via deze online-fiche jouw contactgegevens. Ria Bollen, projectcoördinator Blikopener aan de Vlaamse Hogescholenraad, neemt dan persoonlijk contact met jou op.

UCLL XHEART

XheaRt eXtended Reality voor hartfaleneducatie

Dit project ontwikkelt een roadmap voor zorgverleners/organisaties en technologiebedrijven om virtuele educatie in de zorg te faciliteren.

Verder lezen
GNT MANAG DATA

AI-assisted Master Data Management

Orde op zaken voor jouw data. Data uit je systemen extraheren. ...

Verder lezen
WST VITALBRAINS

Vital Brains

Met de Vital Brains app willen we op een laagdrempelige, innovatieve en snelle manier een vermoeden van

Verder lezen
VIV KEUKEN VD TOEKOMST

Lekker zelf! Met de keuken van de toekomst

Innovatief begeleid koken uit het Age'in project verder ontwikkelen met technologie-, voedingsbedrijven én de zorg.

Verder lezen
APH COPING

Technologische innovatie ter ondersteuning van coping tijdens zwangerschap, bevalling en postpartum

Het ondersteunen van het gedrag van zwangere en pas bevallen vrouwen door gebruik van technologische innovaties.

Verder lezen
ODS ANGST SLAPELOOSHEID

Angst en slapeloosheid bij bewoners in woonzorgcentra

Via technologische innovaties zorgverleners ondersteunen in hun geïndividualiseerde niet-farmacologische aanpak van angst en slaapproblemen bij ...

Verder lezen
THM IMMERCIVE

Immersive technology in healthcare training

Toekomstgerichte competenties van zorgpersoneel versterken met
immersieve technologie

Verder lezen
VERREKIJKER

TETRA 2021-2022

Een aantal ingediende projecten bij de oproep 2021-2022 van de Vlaamse hogescholen werden geselecteerd. Het zijn dan ook stuk voor stuk top-voorstellen.

Bekijk hier de gesteunde TETRA-trajecten van de oproep 2021-2022.

Verder lezen
VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4