Ga verder naar de inhoud

TETRA

Projectideeën 2022

VERREKIJKER

Gezocht:
input en feedback van organisaties in de onderzoeksprojecten aan de hogescholen

De hogescholen zijn op zoek naar bedrijven en organisaties om deel te nemen aan de ‘begeleidingscommissie’ van hun TETRA-onderzoekprojecten. De projectideeën worden bij deze commissie afgetoetst op haalbaarheid en volledigheid.

Wil jij vanuit jouw organisatie, met een minimum aan tijdsinvestering, deelnemen aan een onderzoeksproject van een Vlaamse hogeschool? Dat kan! Als bonus kan je na afloop de projectresultaten onmiddellijk in jouw organisatie implementeren!


De drie openstaande oproepen
met de deadline van 8 februari 2022 zijn:

1 - TETRA algemeen
Deze oproep staat open voor alle onderwerpen.

2 - TETRA-hogescholen artificiële intelligentie
De oproep TETRA Hogescholen-AI richt zich op toepassingsgerichte digitaliseringsprojecten met specifieke aandacht voor de implementatie van artificiële intelligentie (aansluitend op het Vlaams beleidsplan AI) bij ondernemingen en non-profitorganisaties. Specifiek binnen deze oproep worden enkel onderzoeksgroep(en) van hogescholen toegelaten als aanvrager(s). Voor maximum 1/3 van de begroting kunnen zij beroep doen op de medewerking van andere onderzoeksorganisaties.

3 - TETRA-media
De oproep TETRA Media richt zich specifiek op projecten die bijdragen aan innovatie en/of digitale transformatie in de mediasector. Het biedt een opportuniteit om in te spelen, aan te sluiten en bij te dragen aan de projectlijnen en/of clusters thematische prioriteiten zoals gedefinieerd in de nota VR ‘Relanceplan Digitale transformatie en innovatie Vlaamse Media’.

Interesse?

Heb je interesse om aan een onderzoeksproject deel te nemen? Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? En om welke projecten het precies kan gaan? Bekijk hieronder alvast een aantal van de projectaanvragen.

THM FINANCE

Minder geldstress. Meer welzijn op het werk.

Een ondersteuningspakket dat dienstverleners kunnen inzetten bij werkgevers, voor werknemers ...

Verder lezen
ODS FACILITEREN ELEK VERVOERSMIDDELEN

Faciliteren elektrische vervoersmiddelen

Oplossing voor laden van elektrische voertuigen op bedrijventerreinen …

Verder lezen
GNT PULSEBAKE

PulseBake

Peulvruchten en afgeleiden als beloftevolle ingrediënten in de graan- en bakkerijsector

Verder lezen
PXL VARBEID

VaRbeid

Beelden hebben meer kracht om te overtuigen en motiveren! Daarom willen we immersieve technologieën (zoals bv. virtual reality) gebruiken om "virtueel" jobs te laten ontdekken.

Verder lezen
THM THERMIVAR

Thermi-var

Het elektrische verbruik in gebouwen zal in de toekomst flexibeler aangestuurd moeten worden, er zijn echter nog verschillende onduidelijkheden rond het flexibel inzetten van thermische systemen van
gebouwen.

Verder lezen
ODS ASSISTIEVE

Inclusie

Inclusie op de arbeidsmarkt via assistieve technologie

Verder lezen
WST HUMAN AI

Human AI

Tot over enkele jaren was het domein van de artificiële intelligentie (AI) vooral iets voor wetenschappers en data scientists. Nieuwe technologische mogelijkheden worden belangrijk om er toch mee te interageren.

Verder lezen
UCL WHEYCOHOLOC

Whey'coholic

Wei als duurzaam en innovatief ingrediënt voor de brouwerij

Verder lezen
ODS wood4emulsion

Wood 4 Emulsion

Natuurlijke anti-oxidatieve bewaarmiddelen voor toepassing in cosmeticaproducten

Verder lezen
VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4