Ga verder naar de inhoud

TETRA Oproepen 2023

Een aantal Vlaamse hogescholen willen voor de TETRA-oproep van februari 2023 projecten indienen. Daarom zijn ze op zoek naar bedrijven en organisaties om deel te nemen aan de ‘begeleidingscommissie’ van hun TETRA-onderzoekprojecten. De projectideeën worden bij deze commissie afgetoetst op haalbaarheid en volledigheid.

Vlhora werkeconomie

Tot 7 februari 2023 kunnen de onderzoekers aan de Vlaamse hogescholen projectaanvragen 'TETRA-algemeen' en 'TETRA Hogescholen-AI' indienen bij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Via de 'TETRA-algemeen' oproep willen de hogescholen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uitvoeren waarvan het resultaat leidt tot onmiddellijk inzetbare toepassingen voor ondernemingen en organisaties of hen zo de kans bieden een verdere doorontwikkeling te realiseren. TETRA projecten helpen zo ondernemingen en organisaties bij hun transitie op gebieden zoals zorg, klimaat, energie, werkbaar werk enz.

De oproep 'TETRA Hogescholen-AI' richt zich op toepassingsgerichte digitaliseringsprojecten met specifieke aandacht voor de implementatie van artificiële intelligentie bij ondernemingen en non-profitorganisaties.

Interesse?

Wil jij ook vanuit jouw organisatie, met een minimum aan tijdsinvestering, deelnemen aan een onderzoeksproject van een Vlaamse hogeschool? Dat kan! En als bonus kan je na afloop de projectresultaten onmiddellijk in jouw organisatie implementeren!

Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? En om welke projecten het precies kan gaan? Bekijk hieronder alvast een aantal van de projecten die in voorbereiding zijn.

UCL CLASS POINT

Classificatie point clouds met AI

We bouwen een webapplicatie waarop je in eerste instantie heel makkelijk een point cloud kan opladen en je een bestand (vb. een csv-bestand) terugkrijgt met de geclassificeerde oppervlaktes en hun grootte. Handig instrument bij verbouwingen als de plannen niet beschikbaar zijn.

Verder lezen
KDG RULEBASEDONDERSTEUNING

Rule Based ondersteuning in woonzorgcentra

De ontwikkeling van een Early Warning Systeem die zorgkundigen en niet medisch geschoold personeel ondersteunt in de observaties, acties die hier aan gekoppeld moeten worden en hoe ze dit moeten rapporteren aan de verpleegkundigen.

Verder lezen
THM CLOSING

Closing the Loop in Manufacturing

Vandaag werken veel maakbedrijven nog in een lineaire workflow. Ze controleren hun producten namelijk meestal pas aan...

Verder lezen
APH CREATIVE AI

Creative AI

Wil je tekst transformeren tot indrukwekkende afbeeldingen, schetsen tot fotorealistische illustraties, zwart-witfoto's tot kleurenbeelden, en nog zoveel meer?

Verder lezen
APH METABRIDGE

MetaBridge

Het connecteren van on-site en online publieken bij hybride events.

Verder lezen
THM TRIALS

Trials

Tegemoet komen aan de vraag van orthopedische bedrijven en zorginstellingen waarbij het mogelijk is om grotere hulpmiddelen in de zorg te produceren met 3D printen.

Verder lezen
VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4