Ga verder naar de inhoud

Voedsel & water

De mens kan niet zonder voedsel en water, twee schatten van de natuur. Alleen gaat het niet zo goed met die natuurlijke bronnen. De bevolking groeit, grondstoffen worden schaarser en de planeet lijdt hieronder. Dus rijst de vraag hoe we voldoende voedsel en water voorzien zonder extra belasting voor het milieu? Voor antwoorden moet je bij onze experts in duurzame voedsel- en watersystemen zijn: van hernieuwbare grondstoffen en futureproof voedselproductie tot efficiënte waterzuivering en meer.

Vlhora voedselenwater
VOEDSEL EN WATER

We hebben het dan bijvoorbeeld over duurzame plantaardige en dierlijke productie, klimaatresistente agro-systemen en gewasbeschermingssystemen.

Een duurzame voedselproductie en -verwerking is immers een noodzaak om tot een voldoende en divers aanbod aan voedzame producten te komen. Meteen is ook de link gelegd met de natuur: het herstel van de biodiversiteit door innovatieve maatregelen, natuurinclusieve landbouw en de ontwikkeling van waterbevoorradingszekerheid en betaalbare waterzuiveringssystemen.

CONVERSATIE 01

Stel ons gerust ook jouw vraag!

Hulp nodig om jouw databestanden veilig te stellen of te verbinden? Om jouw bedrijfsprocessen efficiënter te maken met blockchain-technologie? Om drones in te zetten voor smart farming? Om mensen op te leiden in een virtual reality-omgeving? Of nieuwe digitale technologieën in te zetten op andere vlakken? Wij onderzoeken het graag voor jou, want ‘research is the fuel for ideas’.

Stromen je interesses verder dan voedsel en water? Blijf niet op je honger zitten en informeer hoe experts uit verschillende hogescholen en disciplines (samen) een verschil maken voor jou.

9 expertise domeinen 02 01 01

Negen expertisedomeinen

Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek is de motor achter innovatie. De kennis en expertise opgedaan tijdens dit onderzoek is immers onmiddellijk inzetbaar in de praktijk. We onderscheiden 9 expertisedomeienen die parallell lopen met de SDG's.