Ga verder naar de inhoud

Spraakmakers

Wat onderzoekers en ondernemers gemeen hebben? Hun drive en ambitie. Om het beste resultaat te halen: efficiënt en onderbouwd, creatief en innovatief. Om hun vak of bedrijf op de kaart te zetten: in België, Europa of de wereld. Ondernemers en onderzoekers helpen elkaar vooruit. Vanuit hun expertise, met eenzelfde doel voor ogen. Benieuwd hoe? Deze ‘spraakmakers’ getuigen hoe je bedrijf beter wordt van onderzoekers aan jouw zijde.

Spraakmakers overview
Retail 01

Slimme winkeltechnologie maakt klant én retailer happy

Elke stad heeft ze nog: die kleine winkels en boetiekjes die deel zijn van een echte stadsbeleving. Je loopt er graag langs omdat ze unieke zaken verkopen die je in de ketens niet vindt. Opboksen tegen mastodonten en online verkoop is helaas niet evident. Hoe kunnen deze unieke winkeliers creatief zijn, innoveren en de winkelbeleving bijzonder maken?

Verder lezen
BETON APH 2022

Competentieprognose voor arbeiders in de betonindustrie

Het Sociaal Fonds van de Betonindustrie contacteerde AP Hogeschool met een vraag rond kennisdeling en vernieuwing. Dit mondde uiteindelijk uit in een samenwerking aan een competentieprognose in de betonindustrie.

Verder lezen
RIDE SHARING

Jiven: van kiem tot uitgewerkt plan

En dankzij het 'jiven', is er minder verkeer op de baan en verloopt dat 'driven' vlotter. Daar wordt Stan Jeanty, bezieler van de app gelukkig van. Samen met de Arteveldehogeschool, LUCA School of Arts en AP Hogeschool Antwerpen realiseerde hij zijn droom.

Verder lezen
2021 BO Innowiz en Finix brainstorm 1

Gestructureerde creativiteit, dat werkt. Echt!

Een goed idee of product? Toets het aan de markt, dan weet je meer en beter. Vraag maar aan de start-up Finix. Ze zagen een gat in de it-freelancemarkt en legden het open en bloot op de brainstormtafel met Innowiz, een creativiteitsmethode ontwikkeld door Howest Industrial Design Center. Het resultaat: ze ontdekten een nog groter gat in de markt om hun pijlen op te richten.

Verder lezen
POULPHARM 03

Snel dierlijk DNA onderzoek met nanopore sequencing technologie

Poulpharm kijkt als partner voor dierenartsen en de veterinaire farmaceutische en voedingsindustrie altijd uit naar nieuwe mogelijkheden en innovatie. Zij vergelijken samen met UGent en Howest verschillende technologieën om DNA te bepalen in dierlijke stalen.

Verder lezen
YACO BATAAT 04

Aan de slag met innovatieve gewassen

Sinds enkele jaren werkt het expertisecentrum agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES aan de ontwikkeling van innovatieve gewassen, zoals yacon en bataat. Landbouwers, start-ups en enthousiastelingen willen er graag mee aan de slag. Experten ontwikkelden filmpjes om iedereen op weg te helpen

Verder lezen
GNT DE REPUBLIEK

Communicatiestructuur en interne organisatie onder de loep

De Republiek Brugge is een uitvalsbasis voor creatieve en ondernemende geesten. Deze bruisende community in het hart van de stad klopte aan bij HOGENT om te praten over de communicatiestructuur. Samen werkten ze een impactmatrix uit.

Verder lezen
THM ETHLECO 01

Een tweede leven voor koelboxen

Etheclo produceert IoT gestuurde koelboxen voor de levering van gekoelde producten zoals voeding en medicatie. Zij zochten naar een creatieve oplossing om de end-of-life koelboxen een tweede leven te geven.

Verder lezen
NEOPARENT APP 02

Neoparent, een app in de schoot van de samenleving.

Stel dat je kindje te vroeg geboren wordt, of na de geboorte extra zorgen nodig heeft. Een rollercoaster aan emoties. Stel dat er op dat moment kan gezorgd worden dat jij 24/7 informatie hebt over je baby die op de afdeling Intensieve Neonatale Zorgen ligt? Hoe mooi zou dat zijn? Wel…

Verder lezen
Screenshot 2021 02 10 at 10 22 20

Interesse om samen te werken?

Vertel ons meer over jouw project. Dan bekijken wij hoe we jou vooruit kunnen helpen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4