Ga verder naar de inhoud

Spraakmakers

Wat onderzoekers en ondernemers gemeen hebben? Hun drive en ambitie. Om het beste resultaat te halen: efficiënt en onderbouwd, creatief en innovatief. Om hun vak of bedrijf op de kaart te zetten: in België, Europa of de wereld. Ondernemers en onderzoekers helpen elkaar vooruit. Vanuit hun expertise, met eenzelfde doel voor ogen. Benieuwd hoe? Deze ‘spraakmakers’ getuigen hoe je bedrijf beter wordt van onderzoekers aan jouw zijde.

BLIKOPENER 2022 01
POULPHARM 03

Snel dierlijk DNA onderzoek met nanopore sequencing technologie

Poulpharm kijkt als partner voor dierenartsen en de veterinaire farmaceutische en voedingsindustrie altijd uit naar nieuwe mogelijkheden en innovatie. Zij vergelijken samen met UGent en Howest verschillende technologieën om DNA te bepalen in dierlijke stalen.

Verder lezen
Antenna2

Ideeën testen in het lab: buikgevoel versus onderzoek.

Via Blikopener liet Davy De Winne, expert UX-design aan Odisee hogeschool, Antenna proeven van de meest recente wetenschappelijke inzichten rond user centered design. Via studentenstages kwamen zij in contact met Odisee, en leerden ze het UX-lab van Davy de Winne kennen. En dat smaakt naar meer.

Verder lezen
YACO BATAAT 04

Aan de slag met innovatieve gewassen

Sinds enkele jaren werkt het expertisecentrum agro- en biotechnologie van Hogeschool VIVES aan de ontwikkeling van innovatieve gewassen, zoals yacon en bataat. Landbouwers, start-ups en enthousiastelingen willen er graag mee aan de slag. Experten ontwikkelden filmpjes om iedereen op weg te helpen

Verder lezen
THM ETHLECO 01

Een tweede leven voor koelboxen

Etheclo produceert IoT gestuurde koelboxen voor de levering van gekoelde producten zoals voeding en medicatie. Zij zochten naar een creatieve oplossing om de end-of-life koelboxen een tweede leven te geven.

Verder lezen
CORROSIE 04

Per seconde gaat vijf ton staal verloren door corrosie.

Corrosie weegt daardoor zwaar door op de wereldeconomie – zwaarder dan we op het eerste gezicht zouden denken. De IMPACT-studie van NACE rekende in 2016 voor dat wereldwijd 3,8% van ons bruto binnenlands product opgaat aan het voorkomen of herstellen van corrosie - meer dan 500 miljard EUR voor de Europese Unie alleen!

Verder lezen
GNT DE REPUBLIEK

Communicatiestructuur en interne organisatie onder de loep

De Republiek Brugge is een uitvalsbasis voor creatieve en ondernemende geesten. Deze bruisende community in het hart van de stad klopte aan bij HOGENT om te praten over de communicatiestructuur. Samen werkten ze een impactmatrix uit.

Verder lezen
KLIMAAT BOUWEN

Hoe klimaatbestendig is jouw bouwperceel?

Het Kenniscentrum tuin+ van de Erasmushogeschool werkte met Sumaqua, een specialist in waterbeheer en -modellering aan een innovatieve online tool die burgers sensibiliseert en advies op maat geeft over de klimaataspecten van hun bouwperceel. De opdrachtgevers waren Vlario, departement Omgeving en de Vlaamse Confederatie Bouw.

Verder lezen
RIDE SHARING

Jiven: van kiem tot uitgewerkt plan

En dankzij het 'jiven', is er minder verkeer op de baan en verloopt dat 'driven' vlotter. Daar wordt Stan Jeanty, bezieler van de app gelukkig van. Samen met de Arteveldehogeschool, LUCA School of Arts en AP Hogeschool Antwerpen realiseerde hij zijn droom.

Verder lezen
2021 BO Innowiz en Finix brainstorm 1

Gestructureerde creativiteit, dat werkt. Echt!

Een goed idee of product? Toets het aan de markt, dan weet je meer en beter. Vraag maar aan de start-up Finix. Ze zagen een gat in de it-freelancemarkt en legden het open en bloot op de brainstormtafel met Innowiz, een creativiteitsmethode ontwikkeld door Howest Industrial Design Center. Het resultaat: ze ontdekten een nog groter gat in de markt om hun pijlen op te richten.

Verder lezen
Screenshot 2021 02 10 at 10 22 20

Interesse om samen te werken?

Vertel ons meer over jouw project. Dan bekijken wij hoe we jou vooruit kunnen helpen.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4