Ga verder naar de inhoud

Minder data

Recente technologische ontwikkelingen inzetten om met minder werklast een performante dataset op te bouwen en om met minder data een betrouwbaar AI-model te trainen.

WST DATA LABELING

AI-oplossingen worden steeds vaker toegepast in bedrijven. De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve data is echter vaak een probleem: omdat het verzamelen van die data moeilijk is, omdat beschikbare data niet gestructureerd wordt, ...

Het doel van dit TETRA-project is om met zo weinig mogelijk werklast een performante dataset op te bouwen en te labelen om een AI-model mee te trainen. Er worden hiervoor technieken zoals synthetische data, automatic labeling en active learning voor getest.

Contact

Neem contact op met
Gilles Depypere
Howest

Mogelijke activiteiten tijdens de uitvoering
In kaart brengen van de beschikbare technologie. Uitvoeren van enkele use cases rond het structureren van data, automatisch labelen en het gebruik van synthetische data.

Verwachtingen van het projectresultaat
Een demonstrator die alle kennis samenbrengt. Een AI gids over de AI pipeline en hoe trainen met minder data

Profiel van de begeleidingscommissie
Technologie aanbieders: AI-consultancy en software bedrijven

Technologie implementeerders: bedrijven die hun ongestructureerde data efficiënt willen inzetten en er in willen kunnen zoeken, bedrijven die vastlopen op te weinig data om een AI oplossing te trainen op hun probleem, bedrijven die interesse hebben in synthetische data, ...

De doelgroep is breed om een zo groot mogelijk hefboomeffect te verkrijgen.

Wil jij graag een rol opnemen in één of meerdere beoordelingscommisies?

Wil jij graag een rol opnemen in één of meerdere beoordelingscommisies?

Bezorg ons dan jouw contactgegevens. Ria Bollen, projectcoördinator Blikopener aan de Vlaamse Hogescholenraad, neemt dan persoonlijk contact met jou op.

Vlhora werkeconomie

Benieuwd
naar andere
TETRA-projectideeën?

Vanzelfsprekend is dit niet het enige projectidee. Misschien zijn er tussen de verschillende voorstellen wel andere die meer, of beter, aansluiten bij de werkgebieden van jouw onderneming of organisatie.

Expertisedomeinen

Dit projectidee is gelinkt aan volgende expertisedomeinen:

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4