TETRA Oproepen 2024
Een aantal Vlaamse hogescholen willen voor de TETRA-oproep van februari 2024 projecten indienen. Daarom zijn ze op zoek naar bedrijven en organisaties om deel te nemen aan de ‘begeleidingscommissie’ van hun TETRA-onderzoekprojecten. De projectideeën worden bij deze commissie afgetoetst op haalbaarheid en volledigheid.
Tot dinsdag 6 februari 2024 kunnen de onderzoekers aan de Vlaamse hogescholen projectaanvragen 'TETRA-algemeen' en 'TETRA Hogescholen-AI' indienen bij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
Via de 'TETRA-algemeen' oproep willen de hogescholen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uitvoeren waarvan het resultaat leidt tot onmiddellijk inzetbare toepassingen voor ondernemingen en organisaties of hen zo de kans bieden een verdere doorontwikkeling te realiseren. TETRA projecten helpen zo ondernemingen en organisaties bij hun transitie op gebieden zoals zorg, klimaat, energie, werkbaar werk enz.
De oproep 'TETRA Hogescholen-AI' richt zich op toepassingsgerichte digitaliseringsprojecten met specifieke aandacht voor de implementatie van artificiële intelligentie bij ondernemingen en non-profitorganisaties.
Interesse?
Wil jij ook vanuit jouw organisatie, met een
minimum aan tijdsinvestering, deelnemen aan een onderzoeksproject van
een Vlaamse hogeschool? Dat kan! En als bonus kan je na afloop de
projectresultaten onmiddellijk in jouw organisatie implementeren!
Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? En om welke projecten het precies kan gaan? Bekijk hieronder alvast een aantal van de projecten die in voorbereiding zijn.
Wil jij graag een rol opnemen in één of meerdere beoordelingscommisies?
Bezorg ons dan jouw contactgegevens. Ria Bollen, projectcoördinator Blikopener aan de Vlaamse Hogescholenraad, neemt dan persoonlijk contact met jou op.
AI-Driven Retail Excellence
Binnen dit project worden technologiepartijen en retailers kennis bijgebracht over hoe AI in een fysieke winkel kan geïmplementeerd worden. Tools om laagdrempelier aan de slag te gaan met LLM's ((Chat)GPT en varianten) worden aangeboden...
Minder data
AI-oplossingen worden steeds vaker toegepast in bedrijven. De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve data is echter vaak een probleem: omdat het verzamelen van die data moeilijk is, omdat beschikbare data niet gestructureerd wordt, ...
Getrainde LLM's
De toegankelijkheid, kwaliteit en efficiëntie van digitale hulp- en dienstverlening op een veilige manier naar een hoger niveau tillen met behulp van AI. Door AI in te zetten als ondersteuningsmiddel, kan het bereik vergroot worden van welzijnsorganisaties met een online aanbod.
Waterstofconversiekit voor heavy duty toepassingen
Traditionele batterijtechnologie bij zwaar transport stuit op onoverkomelijke obstakels. Het project introduceert een geavanceerde conversiekit naar waterstof specifiek ontworpen voor heavy-duty toepassingen. Hiermee worden krachtige machines moeiteloos getransformeerd naar schone, efficiënte technologieën.
Technologie voor een efficiënter HR-beleid
De ontwikkeling van een beslissingstool voor zorginstellingen om op basis van de leerdoelen de meest passende technologie te kiezen om vormingen te ontwikkelen.
Spreken bespreekbaar maken
Het project beoogt de haalbaarheid en het nut van het inzetten van gerichte programma's en acties - good practices - om te spreken over problemen met de geestelijke gezondheid op het werk aan te tonen.
Innovatieve Interprofessionele Samenwerking in eerstelijnszorgpraktijken
Met dit project wil Arteveldehogeschool innovatieve samenwerkingen stimuleren om efficiënte onboarding van de VPK, taakherschikking en interdisciplinaire geïntegreerde samenwerking binnen de ELPZ te bereiken.
One Stop Valorisation Shop
Het opstellen van een generiek model voor een zero waste proces.
Sensorgebaseerd bewerken
In dit project maak je als bedrijf kennis met de mogelijkheden om real-time procesdata in te zetten bij de aansturing van verspanende processen . Hierdoor kunnen betere resultaten behaald worden en stappen gezet richting Industry 4.0.