Ga verder naar de inhoud

Matchmaking Event: Blikopener versterkt jouw digitaal verhaal

14 september 2021 - 15:00 — 17:00
Online event
Gratis
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Verso - Groeilabz

Doelstelling: Heb je een innovatief idee voor jouw/een sociale onderneming? Zoek je versterking vanuit de expertise in één van de 13 Vlaamse Hogescholen? Zoek je een sociale onderneming om jouw idee rond digitalisering uit te werken? Samen met Blikopener en de Vlaamse Hogescholenraad organiseren Verso en Groeilabz een matchmaking event via Conversation Starter. Pitch zelf of doe inspiratie op en ervaar hoe samenwerking kan bijdragen tot nieuwe oplossingen.

Doelgroep: ondernemers en ondernemende werknemers in sociale ondernemingen die op zoek zijn naar een geschikte partner in de hogescholen om een innovatief idee rond digitalisering uit te werken. Bij digitalisering denken we aan informatieveiligheid, blended dienstverlening, logistiek 4.0, toekomstverkenning.
Onderzoekers die een geschikte partner in de sociale ondernemingen zoeken om hun projecten vorm te geven.

DIGITALIZERING 01

Op dinsdag 14 september organiseren de Vlaamse Hogescholenraad - Blikopener, Verso en Groeilabz via Conversation Starter een Matchmaking Event.

Er wordt rond vier thema's gewerkt:

Informatieveiligheid: je onderneming wapenen tegen de uitdagingen van informatieveiligheid? Laat je omringen door cyber security experts bij het vormgeven van interventies voor betere informatieveiligheid. Vertrek daarbij vanuit de competenties van jouw organisatie wat betreft het beheren van een (digitaal) gebruikersdossier en het delen van gevoelige documenten met stakeholders. Wat werkt in jullie onderneming goed en hoe kan je dit verder ontwikkelen?

Blended dienstverlening: experimenteer jij met online en offline toepassingen? Kan blended dienstverlening eventuele consultaties en opnames vervangen en soelaas brengen in de problematiek van wachtlijsten? Ontwerp een digitale zorgversterker als tegenhanger van de zorgverstrekker. Hoe ontwikkel je een slim platform? Een app nodig voor iedere dienst of een soepele ervaring via het geprefereerde kanaal van elke gebruiker? Vertrek vanuit jouw idee en breng je project in een stroomversnelling!

Logistiek 4.0: de 4e industriële revolutie vraagt om nieuwe logistieke oplossingen. Gebundeld transport vermijdt (leeg) vrachtwagenvervoer en verkleint de voetafdruk van een sociale onderneming zienderogen. Synchromodaliteit speelt in op wat (minder) dringend is en combineert flexibiliteit met energie-efficiëntie. Slimme maaltijdregistraties gaan verspilling tegen. Deep learning kan ons via talrijke variabelen helpen op vlak van slim voorraadbeheer en andere taken binnen de supplychain.

Toekomstverkenning: voel je aan dat er een aparte benadering nodig is voor technologie die ontwikkeld wordt om in de eerste plaats het welzijn, wellbeing, welvaart te versterken? Doen we de dingen goed, of doen we de goede dingen? Collective wisdom sessies of innovatiesprints, welk format ontwikkelen jullie binnen de onderneming? Detecteer je samen met gebruikers en partnerorganisaties nieuwe noden en opportuniteiten? Hoe speel jij proactief in op trends in de maatschappij?

Je merkt het vast: dit wordt interessant en hier mag je niet op ontbreken! Hier heb je alvast de mogelijkheid om jouw deelname aan te kondigen. Vanaf 1 september kan je je via Conversation Starter dan registreren; je mag hierover dan nog een mail verwachten.

VLAIO 001 labels rechthoek v2

Een aantal praktijkvoorbeelden

GNT ZORGENWELZIJN

Communicatie op maat

Zorg op maat vraagt communicatie op maat. Hiervoor bestaan specifieke tools die de hulpvrager ondersteunen en die zich toespitsen op diverse doelgroepen. Er zijn ook tools die helpen bij vroegdetectie. En apps om te connecteren met jongeren.

Lees verder ...
GEZ GOBABYGO

Go baby Go

Kinderen met een beperkte mobiliteit terug moACbiel maken, dat is the way to go. Dit kan met een gepersonaliseerd en omgebouwd elektrisch wagentje. De aanpassingen gebeuren in overleg met de zorgverleners en zorgtechnologie. Zo is en beweegt het kind opnieuw vrij(er).

Lees verder ...
UCLL TECH INFORMATIE

Happy Hageland app

Een app waarmee inwoners en bezoekers de regio op een digitale manier kunnen leren kennen. De onderzoekers aan de hogescholen stonden in voor de data analyse en klikgedrag van de gebruikers van de app.

Lees verder ...
NEOPARENT APP 02

Neoparent, een app in de schoot van de samenleving

Stel dat je kindje te vroeg geboren wordt, of na de geboorte extra zorgen nodig heeft. Een rollercoaster aan emoties. Stel dat er op dat moment kan gezorgd worden dat jij 24/7 informatie hebt over je baby die op de afdeling intensieve Neonatale Zorgen ligt? Hoe mooi zou dat zijn? Wel...

Lees verder ...
Orthobroker

Orthobroker

De patiënt wordt er beter van. Net als de orthopedist. Het idee van orthopedisch bedrijf Orthobroker om prothesekokers op maat te ontwerpen ipv in 3D te printen is baanbrekend. Dus stapte het Thomas More-onderzoeksteam Mobilab & Care enthousiast mee in dit project.

Lees verder ...
GEZ MYFOODLOG

MyFoodlog

Deze gebruiksvriendelijke applicatie ondersteunt obesitaspatiënten, naast hun consultaties bij de diëtist. Zo is er continue zorg, waarbij zowel de noden van de patiënt als die van de diëtist in kaart zijn gebracht.

Lees verder ...
GEZ DEMENTIE

Zorgtechnologie voor dementie

Ken jij de noden en behoeften van je gebruikers? Want dat is de sleutel bij productontwikkeling. Samen met jou inventariseren we de behoeften van personen met dementie en creëren we een user-centered product dat effectief wordt gebruikt.

Lees verder ...
ART ZORG TECHN

Online hulpverlening

Versterk je sociale onderneming door tools in te zetten: e-mail, chat, zelftests, ... Wij helpen je om alles technisch in orde te brengen en om je medewerkers te leren werken met de beschikbare tools.

Lees verder ...
HOWST SYBERSECURITY

Cybersecurity is geen kost

Benieuwd hoe cyberveilig je onderneming is? Ethische Howest-hackers gaan gratis op zoek naar mogelijke kwetsbaarheden en verbeterpunten.

Lees verder ...
PXL LOGISTIEK

Optimalisering van logistieke processen en magazijninrichting

Maatwerk voor ieder bedrijf met een vertaling van een gedegen behoefteanalyse in een praktijkgerichte oplossing.

Lees verder ...
VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4