Ga verder naar de inhoud
AHS Nepal 6

Vlaamse hogeschoolstudenten kunnen rekenen op een beperkte financiële beurs voor hun studiereis naar een ontwikkelingsland. Deze reis moet uiteraard wel een onderdeel zijn van hun opleiding waardoor de student een aantal studiepunten kan behalen, zoals een stage of een bachelorproef.

De Vlaamse Hogescholen zijn verantwoordelijk voor de selectie en administratie van de beurzen en voor het opzetten van een ondersteuningsproces. De Vlaamse Interuniversitaire Raad voor Universitaire Ontwikkelingssamenwerking (VLIR-UOS) financiert en stemt af met de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD).

Landen per continent

Uganda, Africa

Howest kindjes02

SIP Intensief project met het zuiden

Een South Intensive Programme (SIP) is een intensief studieprogramma dat studenten en docenten met deze in het zuiden verbindt. Tijdens een SIP werken studenten en docenten samen aan een ontwikkelingsrelevant onderwerp in het zuiden. Voor dit project krijgen studenten ook studiepunten.

Verder lezen
VPL_KDG_09_ZW_MAR_142_QA244201_RoelH_LR4_s_RGB

Personeelsmobiliteit IN

Met de XREIin-beurs bekostig je de reis- en accommodatiekosten als gast(docent) of medewerker van een hoger onderwijsinstelling van één van de 19 partnerlanden van de Vlaamse Interuniversitaire Raad voor Universitaire Ontwikkelingssamenwerking (VLIR-UOS) bij het bezoek aan een Vlaamse hogeschool.

Verder lezen
VPL_KDG 10 ZW MAR 145 PA240118 Roel H LR4 s RGB

Personeelsmobiliteit OUT

De XREIout-beurs dekt de reis- en accommodatiekosten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika vanuit een van de 19 partnerlanden van de Vlaamse Interuniversitaire Raad voor Universitaire Ontwikkelingssamenwerking (VLIR-UOS)

Verder lezen