Ga verder naar de inhoud
Nieuws

Brandon Wen, nieuwe artistiek coördinator modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Hij volgt daarmee Walter Van Beirendonck op, die sinds 2007 leiding gaf aan de modeopleiding.

16 jun. 2022

Vanaf september 2022 wordt Brandon Wen de nieuwe artistiek coördinator van de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool. Wen zal ook lesgeven en studenten begeleiden. Hij volgt daarmee Walter Van Beirendonck op, die sinds 2007 leiding gaf aan de modeopleiding.

© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp
© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp

Brandon Wen (°Los Angeles, 1993) is zowel modeontwerper als performancekunstenaar. Hij studeerde aan de Cornell University in New York en aan de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Hij werkte in Parijs en ontwierp er voor ondermeer Rick Owens, Michèle Lamy en Maison Lemarié/Chanel. Daarnaast was hij er als organisator en lesgever verbonden aan de internationale Arts of Fashion Foundation.

Voor Brandon Wen is een droom die uitkomt. Hij wil graag een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers inspireren om te manoeuvreren op het kruispunt van fantasie en realiteit. "Voor een generatie die met de nodige authenticiteit, creativiteit en plezier ook de tools ontwikkelt en het lef heeft om een plaats in de wereld op te eisen."

Johan Pas, hoofd van de Academie en voorzitter van de selectiecommissie was overtuigd door Brandon zijn genereuze creativiteit, sterke gedrevenheid, frisse ideeën en zijn grote verbindende kracht. Precies wat de Academie en de modeopleiding nodig heeft. Met Brandon Wen kiest de academie radicaal voor een internationaal, interdisciplinair en innovatief profiel. Samen met zijn team van lesgevers en met de collega’s van de Academie zal Wen de modeopleiding verder op de internationale kaart zetten en haar sterken voor de uitdagingen en de kansen van de 21ste eeuw.

Voor een generatie die met de nodige authenticiteit, creativiteit en plezier ook de tools ontwikkelt en het lef heeft om een plaats in de wereld op te eisen."

© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp
Brandon Wen
artistiek coördinator modeopleiding - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Gerelateerde artikels

LEVEN LANG LEREN

Van sprintkampioen tot tienkamper

25 mei 2023

Eens aan het werk blijkt de Vlaming immers niet meer zo geneigd om nog bij te leren. Nochtans, de wereld evolueert sneller en we werken langer dan vroeger. De nood om kennis en vaardigheden regelmatig een update te geven, is nooit zo groot geweest.

Verder lezen
GRADUATEN

Leren van, met en in het werkveld

2 mei 2023

De hogescholen waren al een belangrijke toegangspoort tot het hoger onderwijs. Met de graduaten zetten ze die poort nog een flink stuk wijder open en verlagen ze de drempel voor een nieuw studentenpubliek, vaak uit kansengroepen, dat vroeger niet of veel moeizamer de weg vond.

Verder lezen
Kunstopleidingen

Geef kunstopleidingen aan de Vlaamse hogescholen meer én de juiste beleidsaandacht.

21 apr. 2023

Creatief talent is het waard! In sociaal-economisch barre tijden, of die nu het gevolg zijn van een pandemie of van oplopende geopolitieke spanningen, hebben kunstenaars het niet gemakkelijk. Hoe moeten we omgaan met jonge mensen die kiezen voor een levensloopbaan in de kunsten en hoe kunnen we hen daarbij helpen? Maar ook: hoe laten wij ons helpen door hén?

Verder lezen