Ga verder naar de inhoud
Nieuws

Brandon Wen, nieuwe artistiek coördinator modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Hij volgt daarmee Walter Van Beirendonck op, die sinds 2007 leiding gaf aan de modeopleiding.

16 jun. 2022

Vanaf september 2022 wordt Brandon Wen de nieuwe artistiek coördinator van de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool. Wen zal ook lesgeven en studenten begeleiden. Hij volgt daarmee Walter Van Beirendonck op, die sinds 2007 leiding gaf aan de modeopleiding.

© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp
© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp

Brandon Wen (°Los Angeles, 1993) is zowel modeontwerper als performancekunstenaar. Hij studeerde aan de Cornell University in New York en aan de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Hij werkte in Parijs en ontwierp er voor ondermeer Rick Owens, Michèle Lamy en Maison Lemarié/Chanel. Daarnaast was hij er als organisator en lesgever verbonden aan de internationale Arts of Fashion Foundation.

Voor Brandon Wen is een droom die uitkomt. Hij wil graag een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers inspireren om te manoeuvreren op het kruispunt van fantasie en realiteit. "Voor een generatie die met de nodige authenticiteit, creativiteit en plezier ook de tools ontwikkelt en het lef heeft om een plaats in de wereld op te eisen."

Johan Pas, hoofd van de Academie en voorzitter van de selectiecommissie was overtuigd door Brandon zijn genereuze creativiteit, sterke gedrevenheid, frisse ideeën en zijn grote verbindende kracht. Precies wat de Academie en de modeopleiding nodig heeft. Met Brandon Wen kiest de academie radicaal voor een internationaal, interdisciplinair en innovatief profiel. Samen met zijn team van lesgevers en met de collega’s van de Academie zal Wen de modeopleiding verder op de internationale kaart zetten en haar sterken voor de uitdagingen en de kansen van de 21ste eeuw.

Voor een generatie die met de nodige authenticiteit, creativiteit en plezier ook de tools ontwikkelt en het lef heeft om een plaats in de wereld op te eisen."

© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp
Brandon Wen
artistiek coördinator modeopleiding - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Gerelateerde artikels

Voorzieningen studiefinanciering

35% procent meer ondersteuningsaanvragen bij de studenten-voorzieningen

13 dec. 2022

Het aantal aanvragen voor STUVO-toelagen, renteloze leningen, gespreide betalingen van studiegeld en andere toelagen is tegenover vorig jaar met meer dan één derde gestegen.

Verder lezen
Hogere zeevaartschool v03

Hogere Zeevaartschool wordt ‘Antwerp Maritime Academy’

16 feb. 2022

Het maritieme onderwijs in Antwerpen kent een lange traditie. Al meer dan 200 jaar is het een vaste waarde binnen de stad. Met de vernieuwde naam komt ook een opgefrist logo en een nieuwe huisstijl die vanaf nu zal worden uitgerold in de communicatie van de hogeschool.

Verder lezen
SI Dins

Geen fysieke SID-ins in 2022, wat nu?

16 feb. 2022

Zoals ieder jaar organiseert het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en de Centra voor Leerlingbegeleiding de SID-ins. Je kan er kennismaken met de studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Omwille van corona, werd er ook dit jaar een digitaal alternatief georganiseerd.

Verder lezen