Ga verder naar de inhoud
Nieuws

De Corona Bib, het studentenplatform van Vlaanderen

Studenten zorgen zelf voor een oplossing.

31 mei 2021

Iets meer dan een jaar geleden werden we geconfronteerd met een lockdown, als een maatregel om de Covid-19 pandemie te bestrijden. Zoals iedereen hadden ook de studenten weinig vooruitzichten en met wat precies de gevolgen daarvan zouden zijn. Met de examenperiode voor de deur werd snel duidelijk dat heel wat studenten die voorheen de bibliotheek opzochten, nu plots zonder oplossing zaten om samen te studeren. Een groepje onder hen bleef echter niet bij de pakken zitten en richtte de ‘Corona Bib’ op die daarvoor een oplossing wilde bieden tijdens deze onzekere periode.

CORONA BIB

Op één van de veiligste online-servers ontwikkelden ze met een zelf ontworpen veiligheidsysteem, een virtueel platform dat een ontmoetingsplaats vormt voor alle Vlaamse studenten. De ‘Corona Bib’ bootst een typische campusbibliotheek na, waar in alle stilte kan worden gestudeerd. Verder biedt het de studenten ook de mogelijkheid om te ontspannen in chillrooms. Naast de virtuele ruimtes zijn er ook verschillende fora of tekstkanalen waar studenten elkaar vinden en praten over vakken, studiemethodes, sport en alles wat hen bezighoudt.

Kortom, de ‘Corona Bib’ probeert met eigen middelen drie essentiële noden te lichten: openbare studieplekken, ontspanning en socialisatie. Vandaag, eind mei 2021 zijn er al meer dan 6.500 leden waarvan er een kleine 1.000 online komen om te studeren. Interessant om weten is dat tijdens de vorige blokperiode er dagelijks 200 studenten via spraak/video gekoppeld waren in de stille ruimtes. Hier werd er dan van 's morgens tot ’s avonds gestudeerd!

De ‘Corona Bib’ probeert verschillende samenwerkingen te realiseren om tegemoet te komen aan de noden van de studenten. Zo zijn ze zich ook sterk bewust van hun rol als laagdrempelige doorverwijzer voor studenten die mentaal lijden ervaren.

Ondertussen werden ze ook opgemerkt door het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en kregen ze reeds de steun van verschillende hogeronderwijsinstellingen.

Nu we een nieuwe blokperiode ingaan, is de ‘Corona Bib’ zeker een link die de moeite waard is om te delen!

Volg ze op social media:
Instagram
Twitter
Facebook

Meer weten?

Check this

Gerelateerde artikels

Voorzieningen studiefinanciering

35% procent meer ondersteuningsaanvragen bij de studenten-voorzieningen

13 dec. 2022

Het aantal aanvragen voor STUVO-toelagen, renteloze leningen, gespreide betalingen van studiegeld en andere toelagen is tegenover vorig jaar met meer dan één derde gestegen.

Verder lezen
© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp

Brandon Wen, nieuwe artistiek coördinator modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

16 jun. 2022

Vanaf september 2022 wordt Brandon Wen de nieuwe artistiek coördinator van de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool.

Verder lezen
Hogere zeevaartschool v03

Hogere Zeevaartschool wordt ‘Antwerp Maritime Academy’

16 feb. 2022

Het maritieme onderwijs in Antwerpen kent een lange traditie. Al meer dan 200 jaar is het een vaste waarde binnen de stad. Met de vernieuwde naam komt ook een opgefrist logo en een nieuwe huisstijl die vanaf nu zal worden uitgerold in de communicatie van de hogeschool.

Verder lezen