Ga verder naar de inhoud
Nieuws

Hogere Zeevaartschool wordt ‘Antwerp Maritime Academy’

Naast een nieuwe naam ook een nieuw logo.

16 feb. 2022


Het maritieme onderwijs in Antwerpen kent een lange traditie. Al meer dan 200 jaar is het een vaste waarde binnen de stad. Met
de vernieuwde naam komt ook een opgefrist logo en een nieuwe huisstijl die vanaf nu zal worden uitgerold in de communicatie van de hogeschool. Toch verdwijnt de notie ‘Hogere Zeevaartschool’ niet helemaal. De naam zal altijd verbonden blijven met de geschiedenis van de school en de campus aan het Noordkasteel.

Hogere zeevaartschool v04

De meeste van de afgestudeerden gaan varen maar kiezen na enkele jaren dikwijls voor een leidinggevende functie aan de wal. ‘Zeevaart’ dekte de lading dus onvoldoende, de mogelijkheden van het diploma dat je er behaalt reiken veel verder en garanderen een ijzersterke maritieme carrière. Daarom willen ze ook meer het academische karakter benadrukken.

De twee unieke maritieme opleidingen Nautische Wetenschappen en Scheepswerktuigkunde, zijn zeer breed en bereiden studenten voor op een leidinggevende job binnen de maritieme sector; zowel aan boord van een schip als aan de wal. De studenten die er vandaag starten, zijn de CEO’s en maritieme ingenieurs van morgen. Ruim 8 op de 10 afgestudeerden werkt na 10 jaar nog steeds in een topfunctie binnen de maritieme sector. Dit zijn cijfers die geen enkele sector ons nadoet, met uitzondering misschien van enkele medische beroepen.

De opleidingen Nautische Wetenschappen en Scheepswerktuigkunde zijn zeer breed en bereiden studenten voor op een leidinggevende job binnen de maritieme sector; zowel aan boord als aan de wal."

Rowan van Schaeren
Rowan Van Schaeren
algemeen directeur

De studenten die er starten zijn dan ook enorm gemotiveerd. De maritieme Bachelor- en Mastertrajecten zijn uniek maar tegelijk behoorlijk pittig. Toch zien ze ieder jaar opnieuw dat studenten een prachtig studieparcours afleggen. Wanneer ze hun diploma in ontvangst nemen zijn ze reeds van alle markten thuis. Vervolgens dragen ze de verantwoordelijkheid over een schip en de bijhorende lading die vele miljoenen euro’s waard zijn. Ze sturen een internationale bemanning aan en weten zich in staat om waar ook ter wereld diplomatieke, administratieve en economische belangen te behartigen. Er zijn weinig jobs die zo uitdagend zijn en die zoveel voldoening geven.

Gerelateerde artikels

Voorzieningen studiefinanciering

35% procent meer ondersteuningsaanvragen bij de studenten-voorzieningen

13 dec. 2022

Het aantal aanvragen voor STUVO-toelagen, renteloze leningen, gespreide betalingen van studiegeld en andere toelagen is tegenover vorig jaar met meer dan één derde gestegen.

Verder lezen
© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp

Brandon Wen, nieuwe artistiek coördinator modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

16 jun. 2022

Vanaf september 2022 wordt Brandon Wen de nieuwe artistiek coördinator van de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool.

Verder lezen
SI Dins

Geen fysieke SID-ins in 2022, wat nu?

16 feb. 2022

Zoals ieder jaar organiseert het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en de Centra voor Leerlingbegeleiding de SID-ins. Je kan er kennismaken met de studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Omwille van corona, werd er ook dit jaar een digitaal alternatief georganiseerd.

Verder lezen