Ga verder naar de inhoud
Nieuws

Geen fysieke SID-ins in 2022, wat nu?

Breng de hogescholen een digitaal bezoek tijdens deze SID-in!

16 feb. 2022

Zoals ieder jaar organiseert het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en de Centra voor Leerlingbegeleiding (CLB) de SID-ins (studie-informatiedagen). Je kan er kennismaken met de studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Omwille van de situatie rond het coronavirus, werd er dit jaar opnieuw een digitaal alternatief georganiseerd ter vervanging van de fysieke SID-in beurzen.

SI Dins

Vanzelfsprekend zijn ook de 13 Vlaamse hogescholen klaar om aankomende studenten en hun ouders of voogden al hun vragen hieromtrent te beantwoorden. Kies een opleiding naar keuze en vervolgens kan je deelnemen aan een chatsessie. Hogeschoolmedewerkers maken je wegwijs in het uitgebreide opleidingsaanbod, helpen je bij je studiekeuze, informeren je over de opleidingen en vertellen je meer over studeren aan een hogeschool.

Op woensdagvoormiddag zullen scholen ook de kans hebben met hun leerlingen klassikaal de sessies te bezoeken. Op woensdagnamiddag en op zaterdag staan de chatsessies open voor individuele leerlingen en hun ouders. Inschrijven is niet nodig. Je kan rechtstreeks deelnemen aan de chatsessie.

data

Woensdag 16 februari 2022 van 09:00 tot 17:00
Zaterdag 19 februari 2022 van 10:00 tot 16:00
Woensdag 23 februari 2022 van 09:00 tot 17:00

Meer informatie vind je op de site van de Vlaamse overheid.

Gerelateerde artikels

Voorzieningen studiefinanciering

35% procent meer ondersteuningsaanvragen bij de studenten-voorzieningen

13 dec. 2022

Het aantal aanvragen voor STUVO-toelagen, renteloze leningen, gespreide betalingen van studiegeld en andere toelagen is tegenover vorig jaar met meer dan één derde gestegen.

Verder lezen
© Akhil Babu for Royal Academy of Fine Arts Antwerp

Brandon Wen, nieuwe artistiek coördinator modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

16 jun. 2022

Vanaf september 2022 wordt Brandon Wen de nieuwe artistiek coördinator van de modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool.

Verder lezen
Hogere zeevaartschool v03

Hogere Zeevaartschool wordt ‘Antwerp Maritime Academy’

16 feb. 2022

Het maritieme onderwijs in Antwerpen kent een lange traditie. Al meer dan 200 jaar is het een vaste waarde binnen de stad. Met de vernieuwde naam komt ook een opgefrist logo en een nieuwe huisstijl die vanaf nu zal worden uitgerold in de communicatie van de hogeschool.

Verder lezen