Ga verder naar de inhoud
Nieuws

Geen fysieke SID-ins in 2022, wat nu?

Breng de hogescholen een digitaal bezoek tijdens deze SID-in!

16 feb. 2022

Zoals ieder jaar organiseert het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en de Centra voor Leerlingbegeleiding (CLB) de SID-ins (studie-informatiedagen). Je kan er kennismaken met de studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Omwille van de situatie rond het coronavirus, werd er dit jaar opnieuw een digitaal alternatief georganiseerd ter vervanging van de fysieke SID-in beurzen.

SI Dins

Vanzelfsprekend zijn ook de 13 Vlaamse hogescholen klaar om aankomende studenten en hun ouders of voogden al hun vragen hieromtrent te beantwoorden. Kies een opleiding naar keuze en vervolgens kan je deelnemen aan een chatsessie. Hogeschoolmedewerkers maken je wegwijs in het uitgebreide opleidingsaanbod, helpen je bij je studiekeuze, informeren je over de opleidingen en vertellen je meer over studeren aan een hogeschool.

Op woensdagvoormiddag zullen scholen ook de kans hebben met hun leerlingen klassikaal de sessies te bezoeken. Op woensdagnamiddag en op zaterdag staan de chatsessies open voor individuele leerlingen en hun ouders. Inschrijven is niet nodig. Je kan rechtstreeks deelnemen aan de chatsessie.

data

Woensdag 16 februari 2022 van 09:00 tot 17:00
Zaterdag 19 februari 2022 van 10:00 tot 16:00
Woensdag 23 februari 2022 van 09:00 tot 17:00

Meer informatie vind je op de site van de Vlaamse overheid.

Gerelateerde artikels

THM WELCOME DAY

De strijd om buitenlands talent is geopend, maar Vlaanderen durft niet in de ring stappen.

24 mei 2024

Met 8 miljoen zullen ze zijn in 2030: internationale studiekiezers die hun opleiding in het buitenland willen verderzetten. Terwijl Vlaamse hogescholen en ondernemingen hen met open armen willen ontvangen, botsen ze echter op al te rigide taaldrempels. Internationaal talent moet je koesteren, niet tegenwerken

Verder lezen
APH GENERIEK 001

De return on investment van hoger onderwijs: meer dan enkel economische winst

30 apr. 2024

Talentontwikkeling aan de hogescholen is de facto investeren in de toekomst van Vlaanderen en Brussel. Steeds meer Belgen halen een diploma hoger onderwijs, zo blijkt uit de Census 2021. Dat is erg goed nieuws, want de ‘return on investment’ van hoger onderwijs is veel meer dan puur economisch.

Verder lezen
EHB_PBA

Is (hoger) onderwijs nog wel onderwerp van de verkiezingen?

22 apr. 2024

De verkiezingsthema’s worden ons de laatste weken in de media en via polls om de oren geslagen. En toch blijft het rond één thema jammergenoeg opvallend stil: het (hoger) onderwijs. Dit moet anders, want elke student op de juiste plaats, geeft Vlaanderen morgen voorsprong.

Verder lezen