Ga verder naar de inhoud

Actualiteit

Mee zijn en verder kijken. De Vlaamse Hogescholenraad houdt je op de hoogte van nieuwtjes binnen het hoger onderwijs: van pandemiemaatregelen, over opleidingen, tot persaandacht. Wij bundelen het voor jou op deze pagina.

Categorie
Thema
A total of 23 items found. Showing 23 items on page 2 of 2.
KOEN GOETHALS HOGENT

Verbinden en samenwerken: dé ambitie van de Vlaamse hogescholen

25 jan. 2021

Koen Goethals, algemeen directeur van HOGENT en de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Hogescholenraad heeft een ambitieus beleidsprogramma voor de hogescholen in de komende twee jaar. De hogescholen claimen hun belangrijke positie in het hoger onderwijs om van daaruit te verbinden en samen te werken.

Verder lezen
WERK_ECONOMIE

COVID-19: Hoe bereik je de Vlaamse Hogescholenraad?

10 jan. 2021

Omdat alle medewerkers van de Vlaamse Hogescholenraad, zoals bijna iedereen in ons land, tijdens de Corona-crisis thuis werken, lijsten we hieronder hun respectievelijke e-mailadressen om een vlotte bereikbaarheid te garanderen.

Verder lezen
COVID 19 30 03

COVID-19: Welke maatregelen en acties in jouw hogeschool?

7 dec. 2020

Alle Vlaamse hogescholen hebben een pagina volledig gewijd aan de maatregelen in verband met het Corona-virus en COVID 19. Wil je weten welke maatregelen en acties jouw hogeschool neemt? Bookmark dan deze pagina.

Verder lezen
Vvs logo kleur

Afsprakenkader

1 dec. 2020

De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) heeft samen met de Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, de Vlaamse Hogescholenaad en de VLIR een afsprakenkader voor studentenactiviteiten voor het academiejaar 2020-2021 gemaakt. De matrix en het overzichtelijke kader is te consulteren via de website van onderwijs.vlaanderen.

Verder lezen
COVID 19 CONTACTLUW

COVID-19: Contactluwe campussen

1 dec. 2020

De studenten kunnen op de campus om praktijkonderwijs te volgen onder strikte voorwaarden.

Verder lezen
2020 2021 PANDEMIEMATRIX

Pandemiematrix

30 nov. 2020

De Vlaamse hogescholen en de overheid hebben een pandemiematrix opgemaakt met als doel de maximale inzet om het praktijkonderwijs te kunnen realiseren.

Verder lezen
143481 STUDENTEN

COVID-19: Was er een effect op de inschrijvingen aan de Vlaamse hogescholen?

27 nov. 2020

Wanneer het academiejaar start in het midden van een pandemie, wordt het verzamelen van inschrijvingscijfers vanzelfsprekend een ander verhaal.

Verder lezen
I Stock 1284425029

Geef artistieke vorming binnen het secundair onderwijs een volwaardige plaats.

16 nov. 2020

in een open oproep aan de Vlaamse regering vragen de Schools of Arts van de Vlaamse hogescholen om de artistieke vorming binnen het secundair onderwijs een volwaardige plaats te geven.

Verder lezen